Sunday, August 29, 2010

Există ceva ce va schimba definitiv lumea...

Invitatie la dialog in chioscul din parc

      "Există ceva ce va schimba definitiv lumea în această criză" este o afirmaţie făcută de către Mugur Isarescu la o sesiune din 3 octombrie 2008 a Academiei Române. 
      În România cei mai mulţi credeau în acel moment că totul nu este decât o criză a economiei americane care nu va avea decât influenţe nesemnificative în economia românească ce "duduia" în plin avânt capitalist. 
      Cunoscut pentru stilul discret şi parcimonios, guvernatorul BNR prefigura corect evoluţia economică a lumii care în epoca globalizarii nu mai asigură nimănui imunitatea în faţa schimbării. 
      Microelectronica şi informatica au schimbat lumea cum numai apariţia tiparului a mai făcut-o. Şi totul este încă prins în spirala schimbării. 
      Oraşul Roman era evocat de către scriitorul Cezar Petrescu în romanul "Oras patriarhal" tocmai ca un simbol al lumii încremenite. 
      Azi cunoaştem cu toţii problemele oraşului. Existenţa acestora ne îndeamnă la dialog. De aceea puteţi regăsi site-ul nostru si pe Facebook pentru a putea facilita dialogul dintre cei interesaţi de problemele oraşului nostru.

No comments:

Post a Comment